مراحل و مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه چیست ؟ دانشگاه های معتبر در این کشور کدامند؟
گزینش دانشجو در مقاطع بالای لیسانس در دانشگاههای ترکیه از طریق کنکور سراسری انجام نمیپذیرد، بلکه دانشگاه ها به صورت جداگانه مدارک و امتیازهای لازم را ازداوطلبان درخواست کرده و با برگزاری امتحانات داخلی اقدام به پذیرش دانشجو در این مقاطع مینمایند. که افراد بعد ازانجام مراحل پذیرش می توانند اقدام به دریافت ویزای تحصیلی ترکیه نمایند.
بر این اساس ورود به دانشگاهها در این مقاطع به مراتب آسان تراز دانشگاههای ایران است.
طول دوره فوقلیسانس حداقل دو سال است. تعداد واحدهای لازم برای گذراندن در این مقطع عموماً بین 20 تا 30واحد است که باید در نیمی از طول مدت تحصیل گذرانده شوند و بقیة دوره به گذراندن پایان نامه اختصاص دارد.
زبان مورد نیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه
زبان تدریس در دورههای فوقلیسانس ترکی و انگلیسی است. نکته مهمی که افراد برای تحصیل در ترکیه باید مدنظر داشته باشند این است که دانشگاههای ترکیه معمولاً در مورد ارائه خوابگاه به دانشجویان تعهدی نمیدهند اما درچند سال اخیر امکانات خوابگاهی در اختیار دانشجویان خارجی قرار داده است. دانشجویان در طول دوره تحصیل در دانشگاههای ترکیه از بیمه درمانی بهره مند میشوند و امکانات درمانی آنها کاملاً رایگان میباشد.
انتخاب رشته در مقطع فوق لیسانس ترکیه
انتخاب رشته همانند دانشگاه سراسری ایران بعد از آزمون و دریافت نتایج صورت خواهد گرفت.
نکات ضروری برای ادامه تحصیل در مقاطع بالا
- داوطلبان برای ورود به میباید دارای مدرک فارغالتحصیلی از دوره متوسطه باشند و یا دانشآموز سال آخر تلقی شوند.
- داوطلبان ورود میباید تابعیت خارجی داشته و یا در صورت وجود دو تابعیتی میتواند هموطن یکی از کشورهای ترکیه یا جمهوری ترکنشین قبرس باشد.
- افرادی که خارجی بوده ولی به جهت آییننامه انضباطی از یکی از دانشگاهها و یا مؤسسات آموزش عالی اخراج شده باشند، نمیتوانند بهعنوان دانشجوی خارجی وداوطلب ورود به دانشگاههای ترکیه برشمرده شوند.
- از تمامیدانشجویان خارجی که مایل به ادامه تحصیل در دانشگاههای کشور میباشند، میبایستی مدرک دال بر احاطه و آشنایی کامل به زبان ترکی استانبولی اخذ شود که این درخواست در میان شرایط جذب دانشجوی خارجی مد نظر قرارگرفته و مدرک معتبر مربوط به آنکه نشاندهنده سطح آشنایی دانشجوی خارجی به زبان ترکی است، در کنار سایر مدارک در هنگام ثبتنام درخواست شود.
مهمترین مدارک موردنیاز برای تحصیل مقطع کارشناسی ارشد ترکیه
- دیپلم 3 ساله
- مدرک پیش دانشگاهی
- برگه معادلسازی مدرک تحصیلی
- ریز نمرات کل 4 سال دبیرستان
- ترجمه پاسپورت
- مدرک زبان ترکی Tomer یا مدرک زبان انگلیسی TOEFL
- دانشنامه لیسانس
- ریزنمرات دانشگاه
دانشگاههای معتبر و مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت در ترکیه
حاجت تپه، آنکارا، چوکوروا، آتاتورک، دوکوز ایلول، بیلکنت، خاورمیانه، فنی استامبول، بوغازیچی، آناتولی، اژه، کارادنیز، مرمره، فنی ییلدیز، معمار سنان، استانبول، غازی، سابانجی، کوچ، مدیترانه شرقی(قبرس) ، فناوری و اقتصاد TOBB ، فنی ازمیر، آتیلیم
مدارک موردنیاز جهت اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای ترکیه
- مدارک دوره کارشناسی و ریزنمرات همراه با ترجمه رسمی
- رزومه تحصیلی
- انگیزه نامه تحصیلی
- کارنامه آزمون ALES یا GRE
توضیحات بیشتر :
زبان ALES بهصورت متمرکز در بسیاری از شهرهای ترکیه یک یا دو بار در سال توسط سازمان سنجش کشور ترکیه(ÖSYM) برگزار میشود .
سؤالات آزمون ALES به زبان ترکی بوده و مواد درسی آن عبارتاند از :
- مهارتهای ریاضی و هوش شامل ۵۰ سؤال از Sayısal Bölüm 1 و ۵۰ سؤال از Sayısal Bölüm 2
- مهارتهای استدلال منطقی و درک مطلب زبان ترکی شامل ۵۰ سوال از Sözel Bölüm 1 و ۵۰ سوال از Sözel Bölüm 2
5. مدرک زبان انگلیسی
توضیحات بیشتر :
یکی از مدارک بین المللی زبان انگلیسی مانند مدرک زبان TOEFL یا مدرک زبان IELTS و .. یا شرکت در آزمونهای زبان انگلیسی که همه ساله در داخل کشور ترکیه توسط سازمان سنجش ترکیه (ÖSYM) برگزار میگردد و دریافت مدرک آن .
6. اخذ مدرک زبان ترکی TÖMER برای دانشگاههایی که به زبان ترکی تدریس میکنند، لازم است. این آزمون در برخی از دانشگاههای ترکیه (اعم از ANKARA ، GAZİ ، EGE و …) بهصورت هفتگی یا روزانه برگزار میشود ).
7. توصیهنامه از اساتید ایرانی که حداقل دو نفر باشند.
سخن پایانی :
شما عزیزان برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه می توانید با کارشناسان شرکت کارمونیا در ارتباط باشید و از پیشنهادات و نظرات ما بهره ببرید.